כשאנשים שאני מכיר מביעים זלזול בפעילות חוץ-פרלמנטרית שעוסקת בעניינים טפלים לכאורה, אני נוהג להזכיר להם שהדחוף אינו מבטל את החשוב.
בדרך-כלל אני מוכן גם להתייחס בסלחנות כלפי מי שעוסק באיזוטריה – כי לא משנה לשם מה הם פועלים, ובלבד שאכפת לאנשים ממשהו והם פועלים למען מטרות חברתיות ואזרחיות כלשהן. במיוחד כשישנם היום בישראל הרבה אנשים, שמעדיפים להיות אדישים. שחיים ביאוש שקט, עם או בלי המתנה לדרכון זר (במילים אחרות: זה יותר טוב מכלום).
אבל המאבק האזרחי נגד העישון במקומות ציבוריים הוא לא מאבק בלתי-חשוב, אלא בעיקר מאבק מטומטם. בחירת המטרות שלו ודרכי פעולתו, נעשו שתיהן בטמטום כה משווע, עד שאפשר היה לנחש שיהיה זה פוליטיקאי ציני, פופוליסט וחסר-תחכום כמו גלעד ארדן, שירים את הכפפה (למה מטומטם תקראו אצל הכוסית. התפתח שם גם דיון מעניין)
כמובן, התיקון לחוק של ארדן אושר על-ידי הכנסת. כן, הכנסת הזו, שפעם היו בה אנשי ספר ובעלי אידיאלים והיום היא רובה ככולה, עגלה ריקה של עמי ארצות תאבי בצע וחסרי חוט שדרה. כן, אותה כנסת ישראל, שכוללת בין השאר (לכאורה) אנשים שגנבו מניצולי שואה, קיבלו כסף ממאפיונרים, ושימנו את המערכות המפלגתיות שלהם במינויים פוליטיים ובמעשי שוחד.
זו כנסת שרבים בה, כידוע, האנשים שידיהם זוהמו (לכאורה) בדם חפים מפשע. מקרוביהם ושכניהם של טרוריסטים, דרך סייענים ואנשי צד"ל, וכלה בחיילי צה"ל וגם סתם אזרחים של מדינת ישראל. הרי כל מי שהצביע בעד חוקי התקציב, השנה או בשנה שעברה, ובהרבה שנים אחרות, הוא בבחינת שופך דמים מנקודת מבט יהודית – בגלל הלבנת הפנים של רבים כל-כך, אם לא משום סיבה אחרת.
זוהי כנסת שעומדת על הדם. מה זה עומדת – רוקדת.
לכן, החרפה הזו לא מפתיעה. לא מפתיע שבמקום להשקיע בלעזור לאנשים להיגמל, מענישים את המכורים ודוחפים אותם החוצה (שזו, אגב, הדרך של כל חברה פרימיטיבית להתמודד עם בעיה – פעם עשו את זה למצורעים ולחולי הנפש). מה הלאה? – יאסרו על שמנים להיכנס לבריכה כי זה מגעיל? יאסרו על אנשים עם מעי רגיז לאכול חומוס?
אגב, התוצאה היחידה והכמעט מיידית של התיקון לחוק – מלבד ההוצאות על האכיפה המוגברת – תהיה פגיעה קשה בהכנסות של אלפי עסקים ומקומות בילוי ברחבי הארץ. המעשנים הרי לא יפסיקו לעשן כתוצאה מזה, והמעשנים הפסיבים יקבלו סרטן ממשהו אחר – זיהום האוויר, חומרים מסוכנים במזון ובמים, או העצבים שעושה לך לחיות במדינה כמו ישראל.

תגובות
שוקי, לא אכפת לי להיות נודניק בעיקר כי אני צודק
ו
אני מבין יפה מאוד את הטענות שלך. הן פשוט מגוחכות בעיניי
אין כאן ולו טענה אחת הגיונית. זהו פוסט כאחרון הטוקבקסטים המתלהמים ומקבל תגובות בהתאם.
(בניגוד למשל לפוסט של הכוסית)
מה שאתה מסרב להבין הוא שהחוק אינו נגד המעשנים וגם לא בעדם
החוק מטרתו אחת – להגן על הלא מעשנים מעשן סיגריות
כשתבין את זה תבין למה רוב מדינות העולם המערביות חוקקו את החוק הזה
הגיע הזמן שתעצור ותחשוב ותפסיק להתלהם ולכתוב מהבטן
בוודאי שלא הבנת את טענותיי, כי אחרת לא היית מעלה בכלל את עניין בתי הנבחרים במדינות אחרות.
כאשר מי שמזלזל בביטחון ובבריאות של תושבי ארצו, מחוקק חוק "בריאותי", זה אולי כשר אבל מאד מסריח. עולה מזה צחנה של צביעות.
לגבי ההגנה שהחוק הזה כביכול מקנה לך, אני מציע שתתחיל בזה שתקרא את הטור הזה של גדי טאוב
http://www.nrg.co.il/online/43/ART1/647/633.html
כל עניין העישון הפאסיבי עדיין רחוק מבירור נאות. החוק הזה הוא פופוליזם לשמו, והסיבה היחידה שנחקק היא כי מספר הלא-מעשנים עולה כאן על מספר המעשנים. וכמו שהחוק הזה מבטא זלזול בי ובאנשים כמוני, יכול מחר להיות חוק שיגרום לך להרגיש אותו הדבר, ואז אולי תבין.
ו"אחרון הטוקבקים המתלהמים"? מדוע, כי אני אומר שהפוליטיקאים שלנו מושחתים ומנוולים? אתה חולק על זה?
שוקי אל תצחיק אותי עם גדי טאוב והטור שלו.
אני הלכתי (בניגוד אליך כנראה) לבדוק את הטיעונים שלו וגיליתי משהו שהוא אולי שכח לספר לקוראים שלו – כל המחקרים והמאמרים המצוטטים שם נכתבו על ידי אנשים הקשורים לתעשיית הטבק בדרך כזאת או אחרת
למה אותי זה לא מפתיע?
בניגוד לעשרת הפירסומים בקושי שהד"ר טאוב מקדם בעקשנות כה רבה יש לפחות 1000 פרסומים שגורסים אחרת
גם הציטוט מארגון הבריאות הוא לא שלם
זו דמגוגיה בגרוש
כולי תקווה שהד"ר הנכבד מקבל שכר מתעשיית הטבק על הפרסום שלו אחרת אני באמת לא מבין למה הוא מפיץ את הדברים הללו
ולגבי דבריך – יש צורה לומר דברים גם אם הם קשים – ללא התלהמות מיותרת ובלי לבזות
בפעם האחרונה שבדקתי, לא היה אפילו זנב מתודלוגיה לבדיקה של נזקים לאנשים שנחשפים לעשן סיגריות במקום ציבורי. "עישון פאסיבי" מוגדר, בכל מקום, כחשיפה תכופה של אנשים לעישון של אדם אחר באותו משק בית.
ולגבי הסגנון שלי – אתה מוזמן להצביע על משפטים ספציפיים שבעיניך הם מתלהמים או מבזים. לפחות כשמדובר בחברי הכנסת שלנו, נדמה לי שרובם המכריע מעמידים בצל את הישגי בתחום ההתלהמות והביזוי.
בטח תסכים עם זה:
http://www.youtube.com/watch?v=8JX5nUij0_o&feature=related