אלכסנדר מוקדון, מגאס, הגדול. תחשבו לכמה אנשים ומקומות הוא העניק את השם שלו. אלכסנדריה. אלכסנדרופוליס. מלון אלכסנדר בתל-אביב. נחל אלכסנדר. אלכסנדר ינאי. הרב אלכסנדר זושא.
בנו של פיליפוס השני, שחונך על-ידי אריסטו. שהייתה לו התבונה לא רק להכניע את הצבא הפרסי העצום, אלא לגייס אותו מחדש מייד אחרי (משהו שלוו. בוש לא היה השכל לעשות, למשל).
תחשבו על שיטת אלכסנדר. אלכסנדר לארסון. המשורר אלכסנדר פן. השחקן פרדריך מתאוס אלכסנדר. ח”כ צינגר אלכסנדר. אבי הגיאוגרפיה המודרנית, אלכסנדר פון הומבולט. הפסל אלכסדנר ארכיפנקו. אלכסנדרפלאץ. האיש חי 33 שנים.
תגובות
ראה על כך מאמר מעניין של ד”ר נחום כהן בכתב העת “מעוף ומעשה” מס’ 10.
ח”כ צינגר אלכסנדר (קטונתי, מי זה?) כן?
ואלכסנדר סשה ארגוב לא?
(תגובה זו אמורה היתה להופיע לפני הקודמת)
ישנה טענה האומרת כי בצפון הודו, באיזור מנאלי – מלנה, סמוך לנהר ביאס, היכן שעצר צבאו של אלכסנדר מוקדון מכיבושיו, חיים צאצאיהם של חייליו – הודים בלונדינים עם עיניים כחולות. הם מחזיקים במעמד של קדושה. אין לגעת בהם, פיזית, והם מתנהלים במשטר עצמאי משלהם.
הם, אגב, מכינים צ’אראס משובח.
כי אם לא, דיסני הייתה קונה אותם, ותובעת את כולנו!!!