“את אשה שחורה ונחותה. את מטומטמת. את אפס, ואני מרוויח 800 דולר לדקה”. האיש המקסים שאמר את הדברים האלה, על-פי TheMarker, הוא הבעלים של רשת בתי הקפה ארומה תל-אביב. באופן אישי אני מחרים את ארומה כבר הרבה זמן, מסיבות אחרות לגמרי (קפה גרוע ומחירים יקרים). אבל היי – גם אתם יכולים להחרים. עוד אצל שמואלוף בלינק שלמטה.
ואם כבר העלינו את זה, אז כדאי לקרוא את המניפסט בנושא חרם צרכנים שפורסם ב-ynet לא פחות. שחור על-גבי HTML יש לכם שם הסבר מדוע זה אמצעי דמוקרטי חזק שנמצא בידי הציבור, וכיצד ניתן להשתמש בו.
תגובות
“אוכל לא משהו”
אני מוקסמת מגברים אסרטיבים ובעלי השפעה כמוך. אין לי ספק שקריאתך לחרם תסחוף המונים, ממש כמו שהצלחת לשכנע מאות אלפי גולשים להצביע לפרץ.
וואי וואי איך הראית לי
אתה לא מבין. או אולי לא הסברתי טוב.
לא אכפת לי אם בגלל שכתבתי פוסט כזה 50 אנשים לא ייכנסו לארומה או 50 אלף לא ייכנסו. כל שקל שאפשר לקחת מהחרא הזה ולתת למישהו אחר זה מצווה.
.
יש איזו עמותה שנותנת תו תקן חברתי לבתי עסק? יש להם איזושהי השפעה?
וכולם יהיו עוורים. אבל אני לא יודע מה עדיף.
יש לי פגישה שקבעתי לארומה ליום א’ ב11:00 ואני שוקל להתקשר לאדם רק כדי להזיז אותה. אני לא בטוח שזה הדבר הנכון, אבל אני לא מחרים כי זה “מגניב” להחרים או כי “ראוי” להחרים.
אני לא אלך לארומה כי זה מחליא אותי שמישהו שם מדבר ככה, לא משנה אם זה קופאי או בעלים. אני מתישהוא אחזור לארומה אחרי שהכעס יעבור, אבל אני לא יכול להתחייב למתי זה יהיה. אני מאמין ש”חרם” לא יתרחש ושאנשים לא באמת ישפיעו על ההתנהגות של החלאה, ולא משנה איזה חרם יהיה על ארומה (ואם בכלל הוא יצליח) אבל ברור שלהודעה כזו בתקשורת יש מספיק השפעה על ההצלחה הכלכלית של הרשת.
אולי אפשר לנסות את “אמון הציבור” ולהגיש להם המוני תלונות על “ארומה” (וגם על ארקפה שאינה מעסיקה ערבים). אמנם מדובר בארגון צרכני, אבל התנהגות פוגענית של הבעלים לא חייבת לבוא לידי ביטוי רק במחירים מופקעים או בהונאה בפירסום.
שכחתי את הלינק לאתר של אמון הציבור: http://www.emun.org/ptrust/html/home/main.htm
האוכל שלהם אמנם טרי אבל כל כך חדגוני והמחירים אינם ידידותיים ליושב, הם החלו בטרנד המזעזע הזה.
שבוע טוב לכם לאיאקס ולאמסטרדם חיים דבש מוסרים שלום
http://www.nrg.co.il/online/1/ART1/034/389.html
http://www.mtzedek.org.il/abouttav.asp
שוקי תן פוסט פרסום שלם לאנשי התו החברתי
זה לא חרם צרכנים אלא תעודת כשרות חברתית
הפיקוח הוא מתמיד ונעשה ע”י הצרכנים (כך שכל שבוע מורידים את הכשרות ממי שלא מגיע לו)