קודם תראו.
אם אתם תל-אביבים וותיקים אני מניח שהסרטון הזה, בכיכובו של נדב בושם, גרם לכם לצחוק אבל גם חשתם צביטה בלב. כי צחוק צחוק – בואו נכה על חטא ונודה באמת: אנחנו פשוט נתנו לעיר הזו לברוח לנו בין הידיים. אי ההצבעה הייתה החטא ו-5 השנים האחרונות היו העונש.
בקדנציה השנייה של חולדאי, כמו בקדנציה השנייה של בוש, הייתה העיר הזו לסדום ועמורה נאו-שמרני של שנאת חינם ורדיפת בצע ועושק יתום ואלמנה וקפיטליזם חזירי. בדיוק כמו בכל המדינה הזו, רק ישירות לתוך הפרצוף שלנו, ועל החלון של האוטו או בתיבת הדואר, דרך חלון חדר השינה או במקומות הבילוי האהובים עלינו, וכמובן: בחשבון הבנק.
אז מה עושים? מצביעים לעיר לכולנו ומחזירים את העיר לתושבים. ברור, לא?
ובאחד הפוסטים הבאים נדבר על זה:

תגובות
לא נאו שמרני, נאו ליברלי.
נאו-שמרני (neoconservative).
עיר לכולנו כנראה במצב באמת קשה אם היא עוש משאל באתר שלה ואחד מתומכיה מפרסם אותו – וכל זה כתחליף לסקרים של ממש. הרי בעולם הסקרים הרציניים עיר לכולנו מקבל בין רבע לשליש לתמיכה בחולדאי. אז למה לחשוף את זה?
אתה יכול למחוק אותי, שוקי, אבל בהתחשב בזה שאתה תוקע לכולנו בראש שחולדאי מבצע מניפולציות על ימין ועל שמאל זאת נפילה שלך. אולי חולדאי תחמן ומושחת, אני לא יכולה לדעת (ומהמקום שבו אני גרה, חיפה, זה גם לא נורא משנה), אבל מי שמבקר אותו בעוקצנות שכזאת כדאי לפחות שלא יראה מניפולציה על דעת קהל אלא יתייחס לנתונים הסקרים של גיאוקרטוגרפיה, מרקט ווטץ’ ודחף. עד אז, הכל פלאברה. לא תוכל לשכנע אף בן אדם רציני שחנין מקבל פי שניים וחצי קולות מחולדאי – אלא אם ההערצה לדב חנין או השנאה לחולדאי עיוורו את עיניך לחלוטין.
אבל לתוצאות הבחירות הללו בתל אביב יש בהחלט השפעה רבה מאוד על הסיכוי לשנות מהלך במדינה כולה. תודה, שוקי. מחזיקה אצבעות לכולנו.
לא מדובר בפי שניים וחצי קולות אלא בפי שניים וחצי חיפושים בגוגל. ואמרתי בפירוש “באחד הפוסטים הבאים נדבר על זה”.
שוקי, להבנתי הנאו שמרנות עוסקת בעיקר בנושאים של מדיניות חוץ והפעלת כח – לגבי כלכלה היא אינה שונה במיוחד משמרנות מסורתית, ולעומתה הנאו ליברליות היא תורה כלכלית שדוגלת בקפיטליזם קיצוני יחסית. אני חושב שמה שאתה מדבר עליו הוא מה שבד”כ מכונה נאו ליברליזם, לא נאו שמרנות:
http://en.wikipedia.org/wiki/Neoliberalism
(לא שזה משנה הרבה, כמובן)
אוקיי, אם אתה רוצה ממש לדייק אז אתה יכול לומר שהנאו-שמרנות האמריקנית היא נאו-ליברלית בהשקפות הכלכליות שלה. אבל גם בישראל, כמו בארה”ב, קיים החיבור בין האידיאולוגיה הכלכלית לכאורה לבין לאומנות, ולכן אני חושב שהחבר’ה שלנו ראויים לתואר Neocons.
אם תיקח את הניאו-ליברליים הקלאסיים שלנו – שטרסלר וארלוזרוב למשל – תגלה שלמרות שהעמדות הכלכליות שלהם ימניות-קיצוניות, בתחום המדיני הם דווקא בצד השמאלי. ברור שניאו-קונסרבטיב ישראלי הוא גם ניאו-ליברל, אבל ההיפך לא בהכרח נכון.
יש גם סרטון המשך
http://www.youtube.com/user/avidab1